Pilotni preizkus odprtih virov izobraževanja (projekt HOME)

V okviru projekta Zdrava družbena omrežja je partner iz Velike Britanije, oblikoval odprte vire izobraževanja (IO2), ki bodo mladim pomagali pri pametnejši uporabi družbenih medijev. Vsi sodelujoči partnerji bodo gradiva preizkusili s 60 mladimi.

Društvo SPES je gradiva, ki vključujejo 8 interaktivnih modulov, preizkusilo s 16 mladimi (10.3. in 17.3.2018 ob 10.uri v sejni sobi Kluba Zgornjesavinjskih študentov).

Mladi, stari od 16 – 24 let so v okviru usposabljanja pregledali vsebino do katere so dostopali preko spletne platforme Nearpod, ogledali so si videoposnetke, reševali kvize ter delili različna mnenja, stališča in poglede o uporabi družbenih medijev. Pilotnega preizkusa se je udeležilo 8 dijakov in 8 študentov.

Na koncu srečanja so vsi udeleženci izpolnili anketni vprašalnik. Mnenja in predlogi, ki smo jih pridobili, bodo v pomoč pri razvoju aplikacije za mobilne telefone, ki bo na voljo že v letu 2018.

Odprti viri izobraževanja bodo na voljo na spletni strani projekta: http://www.healthysocialmedia.eu/

Več informacij o projektu Zdrava družbena omrežja je na voljo tudi na: http://drustvo-spes.si/zdrava-druzbena-omrezja-povzetek-projekta/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja