Raziskava o uporabi družbenih omrežij med mladimi (Projekt HOME)

V okviru raziskave o uporabi družbenih omrežij med mladimi je društvo SPES izvedlo dve fokusni skupini. V obeh skupaj se je udeležilo 16 mladih, ki so v skupinah delili svoja razmišljanja na skupno temo. S pomočjo fokusnih skupin smo odkrivali različna stališča, mnenja, primerjali smo utemeljitve ter različne poglede o uporabi spletnih družbenih omrežij.

V okviru obeh fokusnih skupin je sodelovalo 8 deklet in 8 fantov, 8 jih je starih pod 18 let, 8 pa od 18 – 23 let. V raziskavo je bilo vključenih 9 dijakov, 4 študenti in 3 zaposleni.

Na začetku srečanja smo izvedli anketo prek spletne platforme Kahoot, nato pa smo pričeli s približno 40 minutnim skupinskim intervjujem. Nekateri udeleženci niso bili sproščeni pri sami izvedbi skupinskega intervjuja in so bili zadržani pri samem pogovoru, zato smo jih po potrebi razporedili v več manjših skupin. Z nekaterimi udeleženci smo opravili tudi individualni intervju.

Prvo fokusno skupino smo izvedli 28.7.2017 ob 13.uri v Hotelu Planinka, na Ljubnem. Fokusne skupine se je udeležilo 8 deklet iz Savinjske regije, od tega so bile 3 zaposlene, 4 študentke in 1 dijakinja.

Drugo fokusno skupino smo izvedli 8.7.2017 ob 13.uri v študentski sobi Kluba Zgornjesavinjskih študentov, na Ljubnem. Fokusne skupine se je udeležilo 8 fantov iz Savinjske regije, od tega je bilo 7 dijakov in 1 študent.

Oglejte si rezultate fokusnih skupin: Poročilo o fokusnih skupinah v SLO

Rezultati vseh sodelujočih držav (Velika Britanija, Irska, Španija, Belgija, Slovenija) bodo na voljo na spletni strani projekta: http://www.healthysocialmedia.eu/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja