Rezultati projekta “Začnimo zdaj” postajajo vse bolj konkretni

Rezultati projekta “Začnimo zdaj” postajajo vse bolj konkretni

V četrtek, 4. februarja 2016, je v sejni sobi Občine Ljubno ob Savinji potekal sestanek, ki ga je organizirala skupina za razvoj skupnih socialnih programov.

zacnimo-zdaj-ljubno-2016-02-04

Neformalna skupina posameznikov, ki je sodelovala v okviru društva za kulturo odnosov SPES, je na sestanek povabila predstavnike različnih nevladnih organizacij, ki delujejo na področju sociale ali dela s starejšimi na območju Zgornje Savinjske doline. Sestanek je bil namenjen vzpostavitvi aktivnega sodelovanja med nevladnimi organizacijami ter oblikovanju skupnih smernic za izvajanje aktivnosti, ki bodo prispevale k večji socialni varnosti posameznika.

Na podlagi »Akcijskega načrta razvoja skupnih socialnih programov za Zgornjo Savinjsko dolino«, ki je nastal kot rezultat projekta »Začnimo zdaj«, je skupina za razvoj skupnih socialnih programov predstavila tri programe, ki jih želi prenesti v okolje. S programi želijo starostnikom in oskrbovalcem nuditi psihološko podporo, podporo pri osebnostnem razvoju ter organizacijsko in strokovno pomoč.

Predstavniki nevladnih organizacij so podali svoja mnenja in predloge za možnosti izboljšanja vsebine ter predstavili svoj interes in pripravljenost po nadaljnjem sodelovanju. Udeleženci so oblikovali skupne zaključke in določili dodatne aktivnosti, ki bodo prispevale k lažji pripravi skupnega akcijskega načrta in izboljšanju kakovosti programov. Izbrali so ožjo delovno skupino, ki bo zadolžena za pridobivanje potrebnih informacij o aktualnih potrebah, koordinacijo programov in povezovanje nevladnih organizacij na območju Zgornje Savinjske doline.
Udeleženci so si bili enotni, da je za zadovoljitev potreb ljudi v težkih življenjskih situacijah zlasti pomembno aktivno povezovanje in sodelovanje obstoječih organizacij.

Skupina za razvoj skupnih socialnih programov in ostale zainteresirane nevladne organizacije se bodo naslednjič sestale v začetku aprila 2016.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja