Javna predstavitev ob zaključku projekta “Začnimo zdaj.”

Javna predstavitev ob zaključku projekta “Začnimo zdaj.”

18. september 2015 – Novinarska konferenca – javna predstavitev projekta Grundtvig Začnimo zdaj. Nevladne organizacije se povezujemo, da zagotovimo večjo socialno varnost posameznika.

Na predstavitvi so bili prisotni tudi (od leve proti desni) Marjana Veršnik Fale, direktorica Centra za socialno delo Mozirje, Roman Čretnik in Franjo Naroločnik, ki sta bila med udeleženci delovnih obiskov, Martina Pečnik Herlah (tajnica projekta) in Renata Roban (vodja projekta)<br /> (foto: Marija Lebar)

Na predstavitvi so bili prisotni tudi (od leve proti desni) Marjana Veršnik Fale, direktorica Centra za socialno delo Mozirje, Roman Čretnik in Franjo Naroločnik, ki sta bila med udeleženci delovnih obiskov, Martina Pečnik Herlah (tajnica projekta) in Renata Roban (vodja projekta)
(foto: Marija Lebar)

Javno predstavitev je pripravilo Društvo za kulturo odnosov SPES, ki je vodilo mednarodni projekt, financiran iz EU programa Vseživljenjsko učenje – podprogram Grundtvig. V projektu sta poleg slovenskega partnerja sodelovali še britanska organizacija Newry and Mourne Carers ter irska organizacijo Leader Partnership – Roscommon Young Carers.Vsi trije partnerji so nevladne organizacije, delujejo neprofitno, v dobrobit potrebam lokalnega prebivalstva.

Cilj projekta je bil prenos znanja in izkušenj med partnerji na področju socialnega varstva, iz vidika nevladnih organizacij. Glavne projektne aktivnosti so bile vezane na izmenjavo znanja in izkušenj: dve mednarodni konferenci v Sloveniji in na Irskem, ogledi dobrih praks pri obeh tujih partnerjih ter predstavitve irskih praks v Sloveniji.  Tematsko je bilo delo osredotočeno na problematiko oskrbovalcev – ljudi, ki skrbijo za svoje bolne družinske člane, za katere v Sloveniji še nimamo razvitih programov podpore in pomoči.

Na predstavitvi so bili izpostavljeni delovni obiski, na katerih so udeleženci spoznali delo v centrih za oskrbovalce, uspešne primere socialnega podjetništva in vrsto kakovostih programov razvoja lokalne skupnosti, s katerimi lokalne organizacije zadovoljuje socialne potrebe prebivalcev in zaposlujejo brezposelne. V društvu si želijo nekaj dobrih praks prenesti tudi na domača tla.

V nadaljnjem delu nameravajo, preko sodelovanja z drugimi organizacijami in občinami, razviti nove dopolnilne socialne storitve za občane, pri čemer postavljajo v ospredje skrb za mlade oskrbovalce.

Povzetek projekta

Rezultati projekta

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja