Vabilo na drugi sestanek regionalnega zavezništva za mlade v Savinjski dolini »Mladi mediatorji skupnosti«

Vabilo na drugi sestanek regionalnega zavezništva za mlade v Savinjski dolini »Mladi mediatorji skupnosti«

Vabimo vas na drugi sestanek regionalnega zavezništva za mlade v Savinjski dolini, ki bo v torek, 18. oktobra 2016, ob 17:00 uri v sejni sobi Občine Ljubno.

ycm

V današnjem času moramo iskati nove načine zmanjševanja konfliktov in spodbujanja socialne vključenosti, zlasti med mladimi. Strategija s pomočjo usposabljanja mladih s strani (mladih) mediatorjev, ki so v življenju prav tako doživeli težko izkušnjo je učinkovita, vendar še ne povsem razvita na Irskem, v Veliki Britaniji in Španiji ter praktično neznana v Romuniji in Sloveniji.

S pomočjo projekta YCM in ustanovitvijo petih lokalnih strateških partnerstev (Irska, Velika Britanija, Španija, Romunija in Slovenija) bomo spodbudili mlade, da se bodo pričeli aktivno vključevati v skupnost, uspešno reševali družbene izzive in izboljšali svojo samopodobo.

Projekt je zasnovan na izgradnji regionalnih povezav, v katerih si bodo posamezniki in organizacije izmenjevali znanja, dobre prakse in izkušnje pri iskanju rešitev ter tako dosegli najbolj prikrajšane skupine mladih in izboljšali možnosti za mlade v Savinjski dolini. Na našem drugem srečanju bomo tako ponovno raziskovali priložnosti, izzive in možnosti razvoja mladinske mediacije med mladimi.

Dnevni red:

  1. PROJEKT “Young Community Mediators”
  • Kratka predstavitev vsebine projekta
  • Regionalno zavezništvo za mlade
  • Pregled ključnih točk 1. sestanka regionalnega zavezništva
  • Pregled ključnih točk 2. mednarodnega sestanka v Španiji
  1. PREDSTAVITEV VSEBINE SPLETNIH UČNIH GRADIV
  • Kratka predstavitev
  • Vprašanja in pobude
  1. NAČRT NADALJNJEGA DELA
  2. RAZPRAVA / OBLIKOVANJE ZAKLJUČKOV

 

Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo na: spes.drustvo@gmail.com

Vabljeni: vladne in nevladne organizacije, ki se ukvarjajo z mladimi, lokalni organi, izobraževalne organizacije, podjetja, vladne službe odgovorne za mladinsko politiko, druga zainteresirana javnost.

Comments are closed.