Vabilo na novinarsko konferenco ob zaključku projekta “Začnimo zdaj.”

Vabilo na novinarsko konferenco ob zaključku projekta “Začnimo zdaj.”

Vabimo vas na novinarsko konferenco, na kateri bomo predstavili projekt Začnimo zdaj. Nevladne organizacije se povezujemo, da zagotovimo večjo socialno varnost posameznika., ki se je izvajal s finančno podporo EU programa Grundtvig.

Projekt je potekal v partnerstvu z irsko organizacijo Roscommon Young Carers in britansko organizacijo Newry and Mourne Carers. Cilj projekta je bil prenos znanja in izkušenj med partnerji na področju socialnega varstva. Vsi partnerji smo nevladne organizacije, delujemo neprofitno, v dobrobit potrebam lokalnega prebivalstva. Prijavitelj društvo Spes želi s pomočjo tujih partnerjev razviti dopolnilne socialno varstvene storitve, ki jih lahko nudijo nevladne organizacije. Pri tem smo se osredotočili na potrebe oskrbovalcev – ljudi, ki skrbijo za svoje bolne družinske člane.

V okviru projekta so se predstavniki različnih organizacij iz Savinjske regije dvakrat odpravili na delovni obisk v tujino. Nova spoznanja so vpletli v nove aktivnosti svojih organizacij. Izkušnje in ideje vključujejo v nov program za vzpostavitev centra za mlade oskrbovalce.

Konferenca bo v četrtek, 17. septembra 2015 ob 11.00 uri v sejni sobi Upravnega centra Mozirje, II. nadstropje.

Dnevni red:

  1. Predstavitev projekta (15 min)
  2. Predstavitev učinkov in prihodnjih načrtov (15 min)
  3. Razprava (30 min)

Za dodatna vprašanja smo na voljo na telefonski številki: 051/ 392 215 (Renata) ali 031/ 7318 821 (Martina).

Vabljeni: novinarji lokalnih medijev, udeleženci delovnih obiskov v tujini, občinski referenti za družbene dejavnosti, Center za socialno delo Mozirje, druga zainteresirana javnost.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja