Projekt Začnimo zdaj – gostji z Irske na obisku pri nas

Projekt Začnimo zdaj – gostji z Irske na obisku pri nas

13. – 16. november 2014

V okviru projekta Društva za kulturo odnosov SPES »Začnimo zdaj. Nevladne organizacije se povezujemo, da zagotovimo večjo socialno varnost posameznika.« se odvija vrsta aktivnosti. Tokrat smo na delovnem obisku gostili Maureen Connelly in Bernie Dowling iz organizacije Roscommon Leader Partnership oz. The Carers Association Roscommon iz Irske.

Gostji sta svoje delo z mladimi skrbniki na Irskem najprej predstavili  učencem OŠ Blaža Arniča v Lučah, ki so jima z zanimanjem  prisluhnili in se preizkusili tudi v znanju angleškega jezika.

Drustvo_SPES-Zacnimo-zdaj-OS_Luce

Sledila je okrogla miza na z naslovom Prenos dobrih praks, ki je potekala v prostorih Medgeneracijskega centra Hudinja-Celje. Udeleženci so bili poleg gostiteljev še predstavniki društva SPES, društva Hospic, Centra za socialno delo Celje,  Oddelka za družbene dejavnosti Občine Celje, Razvojne agencije Savinjske regije in študentje. Gostji sta predstavili tri socialne programe, ki jih uspešno izvajajo. Poseben poudarek je bil na  programu za zapornike in njihove družinske člane.

Pobudnica projektne ideje Renata Jakob Roban je ob koncu dejala, da ljudje, ki po redni službi v petek popoldan aktivno sodelujejo pri snovanju programov za bolj prijazen in strpen svet, prinašajo nova merila na področju  kulture odnosov in socialnega življenja v regiji.

Poleg tega sta gostji sodelovali na sestanku projektne skupine, katerega namen je bil pripraviti program dela nevladnih organizacij na socialnem področju v Zg. Savinjski dolini. Predstavili sta svoje izkušnje na področju razvoja takšnih aktivnosti in dela v lokalni skupnosti ter podali vrsto predlogov in nasvetov. Člani skupine bodo v nadaljevanju program predstavili tudi županom in preostalim organizacijam v naši dolini. Želijo vzpostaviti sodelovanje in po zaključku projekta pričeti s konkretnimi aktivnostmi za večjo socialno varnost posameznika.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja